G.K questions for jobs in pdf

1. The first satellite was introduced?

Ans: Russia

2. Pedagogy is concerned with?

Ans: Teaching

3. The very first Canadian woman, who went into space:

Ans: Roberta Bonder

4. The next number will come in the following sequence 486,162,54,… is?

Ans: 18

5. Hydrochloric acid is essential to source for the dissolution of?

Ans: Proteins

6. H5N1 is a ___?

Ans: virus

7. If there are two triangles whose size, shape, and angles are the same, then they will be?

Ans: congruent

8. The sum of triangles is?

Ans: 180

9. How many roman alphabets are in mathematics?

Ans: seven

10. If you divide a circle into two equal parts then it would have 2?

Ans: Radius

11. In PowerPoint, the shortcut for the new slide is?

Ans: Ctrl+M

12. On a grammatical mistake, the line color in MS office will be?

Ans: red

13. Shortcut for saving as in MS office 2016?

Ans: f12

14. The country, where Headquarters Arab is found?

Ans: Cairo

15. What is the name of the pass that connects Peshawar with Chitral?

Ans: Malakand Pass

16. What is the buffer in the language of computers?

Ans: a temporary place

17.  Khojak Pass is in which province?

Ans: Balochistan

18. where is the tomb of the great saint Khwaja Ghulam Farid?

Ans: Kot Mithan

19. The number of Doabs in Pakistan?

Ans: 4

20. Chaj Doab separates?

Ans: Jhelum and Chenab rivers

21. The highest lake in Pakistan is?

Ans: Rush Lake

22. Lira is which country’s currency?

Ans: Turkey

23. The oldest monarchy?

Ans: Japan

24. Patella bone is found?

Ans: leg

25. Sharm el-Sheikh is?

Ans: A resort in Egypt

26. If you complete a job in 20 minutes, the same job your brother completes in 30 minutes. Then you both complete the same job together? (see the Solution)

Ans: 12 minutes

27. The fever of Breakbone is another name of?

Ans:  Dengue Fever.

28. Habsha is the previous name of?

Ans: Ethiopia

29. Dapsang is?

Ans: K2

30.  Which country owns reserves of fresh water?

Ans: Brazil

31. The company of Saudi Aramco is known as the world gas and oil company is in?

Ans: Dhahran

32. The mere newspaper which is hand-written?

Ans: The Musalman

33. Tadawul, The stock exchange of?

Ans: Saudi Arabia

34. Pakistan lies in?

Ans: Tropic of cancer.

35. Free town is?

Ans: Capital of Sierra Leone

36. Country, which is known for having the smallest area?

Ans: San Marino

37. the Yangtze is?

Ans: The largest river in Asia

38. What contains the maximum amount of iron?

Ans: green vegetables

39. ___ engine is considered to be the productive engine.

Ans: Electric engine

40. Name the official language of San Marino.

Ans: Italian

41. The language is enormously known for having many alphabets

Ans: Cambodian

42. __ continent does not have dessert?

Ans: Europe

43. ___ is known to have the purest of water?

Ans: Rainwater

44. Jaundice is a name of disease; it is concerned with?

Ans: Liver

45. which vitamin does a human not store?

Ans: Vitamin C

46. Tower of Silence is?

Ans: Paris (dead bodies are kept)

47. What happens during the inclination of the earth?

Ans: Day and night occurs

48. Another name for the continent, Africa is?

Ans: Dark continent

49. In a globe, contours line manifests?

Ans: Equal heights

50. The location of the valley, Kalash is?

Ans: Chitral

See Also: 100+ correct and incorrect English sentences

51. Katas Raj is in which city of Pakistan?

Ans: Chakwal

52. Derawar fort is in?

Ans: Bahawalpur

53. Swaik is the name of the lake which is in ___ district?

Ans: Chakwal

54. Montgomery is the previous name of?

Ans: Sahiwal

55. The first woman, to become a judge in a High court in Pakistan

Ans: Majida Rizvi

56. Calculate the average of the first 30 positive integers (See the solution)

Ans: 15.5

 57. If A: B=3:8 and B: C=4:7 the value of A: C will be? (See the Solution)

Ans: 3:14

58. Asia cup of 2022 will be played in which country?

Ans: Sri Lanka

59. _____, built Agra Fort?

Ans: Akbar

60. If a person is on a high altitude, then he can have?

Ans: Bleeding

61. Friends not Masters’ author is___

Ans: Ayub Khan

62. Which is known to have a high frequency?

Ans: Gamma Rays

63. UNICEF looks ___ matter?

Ans: Children

64. Israeli PM becomes the first,___?

Ans: Visit UAE

65. PL, a new league is initiated by?

Ans: Saudi Arabia

66. Name the computer featured in British currency

Ans: Alan Turing

67. After _ years, Italy achieved the title of Euro Cup.

Ans: 53

68. After 100 years, ___ will emerge on the map

Ans: An Ocean.

69. The world's largest Cargo plane, that landed at the Airport of Karachi was__?

Ans: AN-225

70.  The Mughal emperor, title Zinda-pir?

Ans: Aurangzeb

71. Parana, a famous river in which country?

Ans: South America

72. ___ km is the length of the largest of Pakistan, the Indus?

Ans: 2900

73. Speleology is?

Ans: Caves

74. Addis Ababa lies on which river?

Ans: Nile River

75. River Po is in?

Ans: Italy

76. The___ strait lies between Malaysia & Singapore?

Ans: Johor

77. Ho Choi Minh is _____ country’s seaport

Ans: Vietnam

78. Widow’s tears is the name of ___

Ans: Waterfall.

79. Ulan Bator is ____ capital’s?

Ans: Mongolia

80. Nafka is ____ currency?

Ans: Eritrea

81. ___ is the parliament of Vietnam.

Ans: Quoc-Hoi

82. Rathasapha is ___ parliament.

Ans: Thailand

83. ___ judges are there in ICJ?

Ans: 15

84.  How many members are in SAARC from Island?

Ans: 2

85. In ____ Elgin Street is situated?

Ans: England

86. Adana Menderes Airport is in___?

Ans: Turkey

87. The Gas pipeline, Black links?

Ans: Russia and Turkey

88. The theme on World Radio Day, was___?

Ans: Peace, tolerance, and Dialogue

89. ____ is the author, of “A Doctor in the House”

Ans: Mahathir Muhammad

90. ___ was the theme of World Cancer Day, 2022

Ans: Close the care gap.

91. Which two renowned footballers came to Pakistan in 2019.

Ans: Figo and Kaka

92. Ex parte means?

Ans: One-sided.

93. Per capita is used for?

Ans: it is for per person

94. Lenin Prize is grasped by___ poet of Pakistan?

Ans:  Faiz Ahmed Faiz

95. In ____ BC, Alexander entered India for the purpose of invasion.

Ans: 326

96. Sui generis means?

Ans: Unique/rare

97. Southern cross consists of ___ stars?

Ans: Five

98. Sun Flower, a famous painting painted by?

Ans: Van Gogh

99. What is Bearish is ___ term in the Stock market?

Ans: Going down

100. Kosovo’s capital is ____

Ans: Pristina.

Mix G.K questions for jobs in pdf:

This mix G.K questions for jobs in pdf includes the following subjects.

1. English

2. Current Affairs

3. Science

4. Geography

5. Mathematics



Download in PDF

G.K questions for jobs in pdf

Download Now

G.K questions in pdf for the university entrance test:

These g.k questions in pdf for the university entrance too. You can learn these g.k questions for entry tests at the university. 


See Also: Everyday Science MCQs in PDF

Post a Comment

0 Comments